BICIKLIJADA - AMAZON OF EUROPE BIKE TRAIL

#najava


BICIKLIJADA - AMAZON OF EUROPE BIKE TRAIL

Turistička zajednica Međimurske Županije poziva na biciklijadu Amazon of Europe, zajedničku vožnju od Čakovca do Marine u Prelogu u subotu 07. rujna 2019.

 Biciklistički događaj je dio Međunarodnog biciklističkog festivala Europska Amazona, a koji se održava od kolovoza do listopada 2019. kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji, organizator je Turistička zajednica Međimurske županije, s ciljem upoznavanja područja uz rijeku Dravu kao uzbudljive biciklističke destinacije, upoznavanje s projektom biciklističkih staza Amazon of Europe i buduće biciklističke staze, kao i promicanje i jačanje prekogranične suradnje između Mađarske i Hrvatske.

 Okupljanje i start: Okupljanje je ispred ureda Turističke zajednice Međimurske županije u Čakovcu, J.Bana Jelačića 22 E (vojarna) od 09.00 sati. Start vožnje je u 10.00 sati. Tijek rute: Čakovec – Ivanovec – Orehovica – Sveti Križ – Prelog – Hrženica – Zamlaka – Šemovec – Gornji Kuršanec – Čakovec. Ruta prolazi većinom makadamskim cestama i stazama, te je pogodna za MTB i trekking bicikle. Kraći odmor i okrijepa za sudionike je u caffe baru Marina u preloškoj marini na dravskom jezeru.

Karta rute: https://www.bikemap.net/en/r/5184122/#/z12/46.3434911,16.5172577/terrain
Prijave i informacije: Turistička zajednica Međimurske Županije: fb TZM; tzmedimurje@gmail.com, ili na telefon: 040/310-071

 Info o događanju: FB stranice Turističke zajednice Međimurske županije (https://web.facebook.com/events/609742216217892/)
 *Amazon of Europe Bike Trail je projekt sufinanciran sredstvima transnacionalnog programa Interreg Danube, koji kroz suradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznat i održiv cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (TBR MDD). Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/amazon-of-europe-bike-trail/campaigns), Facebooku (https://web.facebook.com/AoEBikeTrail/?_rdc=1&_rdr) 


VEZANI SADRŽAJ